5 eines per aplicar la Intel·ligència artificial al màrqueting de creació de continguts

Feb 9, 2023

Crear continguts per a les vostres xarxes socials, blogs, webs, newsletter i tot tipus d’eines digitals cada vegada és més ràpid i senzill gràcies a les eines d’Intel·ligència artificial (IA). Però quines són les eines més útils i més utilitzades per a la creació de continguts del màrqueting? Us en portem 5 que no podreu deixar d’utilitzar!

 

Resol preguntes 

Segur que tots heu sentit a parlar del Chat GPT. És una de les eines d’IA més utilitzades (i amb raó!) per a resoldre preguntes de tot tipus i de tots nivells de complexitat. 

Us heu quedat sense idees per a promocionar el vostre producte? Podeu consultar-li al Chat GPT. Voleu saber les claus per a visibilitzar la vostra marca a través de les xarxes socials? És tan senzill com fer la consulta al seu buscador i us apareixerà la llista dels punts més rellevants que trobarà per internet. 

Considerem que és una molt bona eina com a punt de partida per a trobar solució a tots els vostres dubtes. Però això sí, és important que no hi confiem plenament i corroborem els resultats que ens doni amb altres fonts d’informació que poden ser més precises i fidedignes. La supervisió amb el nostre propi criteri és indispensable. 

El xat GPT és una eina ràpida i molt fàcil d’utilitzar que resoldrà tots els vostres dubtes. Font: Galeanu Mihai.

 

Redacta tota mena de text 

Us falta creativitat i se us fa feixuc redactar contingut per promocionar els vostres productes? Jasper IA es convertirà en la vostra eina predilecta. És capaç d’accelerar el procés de redacció a través de la creació d’articles, publicacions a les xarxes socials i anuncis en un temps rècord.

L’únic que haureu de fer és introduir-hi un text amb una breu explicació sobre el tipus de contingut, els títols, les paules clau i aquells detalls que es vulguin veure reflectits en el text. A més, també es tractarà d’una creació lliure de plagi al 100%. La creativitat ja no només està a les nostres mans!

Podreu obtenir redactats i articles indicant la longitud que desitgeu. Font: sompong_tom.

Crea contingut gràfic 

Per a ser un bon dissenyador gràfic i crear contingut de qualitat es necessiten molts coneixements i anys d’experiència. Dall-E 2 us facilitarà molt la vida i us portarà un gran estalvi de temps. Es tracta d’una eina capaç de combinar conceptes, atributs i estils per generar una imatge

Podreu crear cartells, dissenyar posts de xarxes socials o imatges per al vostre blog. Simplement, haureu d’introduir al buscador una breu descripció de la imatge que voleu que creï i el programa us donarà quatre exemples diferents per tal que pugueu escollir. Més senzill impossible!

Les creacions gràfiques de Dall-e 2 son infinites i inimaginables. Font: Dall-E 2.

 

Autopublica a les xarxes socials 

La presència de la vostra marca a totes les plataformes que estan en tendència és vital pel bon posicionament d’aquestes i per poder impulsar el seu creixement. Repurpose 10 farà possible que el fet de publicar contingut a Facebook, Youtube, Tiktok, Instagram, Twitter (i moltes d’altres) no us multipliqui la feina.

I com ho fa? Doncs amb només que creis contingut per a una plataforma concreta, l’eina crearà el mateix contingut optimitzat i adaptat a les plataformes que vulguis de forma automàtica i el publicarà directament o el programarà per un dia i una hora concretes. Estalviar temps mai havia sigut tan fàcil!

Una bona planificació i diversificació en les diferents plataformes és imprescindible per a una bona estratègia de posicionament. Font: Ademay.

 

Crea vídeo a partir de text 

El vídeo s’ha convertit en un dels formats més populars i no pot faltar en cap estratègia de posicionament de marca. A les xarxes socials com Instagram està superant, fins i tot, el contingut fotogràfic. L’inconvenient és que requereix més temps per a crear-lo que altres tipus de contingut audiovisual més senzill. 

En aquest sentit, Aug x Labs us facilitarà molt la vida. És una eina de IA que crea vídeos tipus diapositiva a partir del text que s’hi introdueix. Les imatges que formin part del vídeo es creen a partir del model de conversió de text en imatge Stable Difussion, continguts amb llicència o imatges pujades pels creadors. 

Els vídeos creats per Aug X Labs faran difícilment creïble que han estat creats per la IA. Font: Aug x Labs

Conclusió

Probablement, aquestes eines que us hem presentat us canviaran totalment la vostra visió del màrqueting de continguts i també us facilitaran molt la vida. Els seus avantatges fan que la IA hagi guanyat molta popularitat i cada vegada sigui més present a les nostres vides. 

Ara bé, també és molt important no deixar mai el nostre criteri de banda i repassar tot allò que ha creat la IA. Tot i que cada vegada és més precisa a l’hora de crear el que li demanem, sempre hi poden haver petits detalls que no ens acabin de convèncer i que haguem de modificar amb posterioritat.

Si voleu saber més d’IA consulteu l’entrevista a Eric Soriano, programador d’IA a Esperanto Technologies.

Explora els nostres treballs

ENVIA’NS UN MISSATGE

Email

info@smcbarcelona.com

Telèfon

651 33 26 43

Adreça

Carrer Colom 389, 08223
Terrassa