PRINCIPALS TENDÈNCIES DE MÀRQUETING DIGITAL PEL 2023

Dic 22, 2022

Ja queda menys pel 2023 i és convenient que comencis a pensar quines seran les principals tendències de màrqueting digital per aquest nou any.

En un escenari on la societat està cada vegada més digitalitzada i el màrqueting digital està en constant evolució, és necessari que les empreses que vulguin arribar al seu públic objectiu i destacar coneguin aquestes tendències pel 2023.

T’animes a descobrir-les? 

GOOGLE ANALYTICS

El juliol del 2023 hi haurà la implementació definitiva de la nova eina de medició, Google Analytics 4, una versió nova i millorada de la Universal Analytics i suposarà una revolució dins de l’entorn de la medició.

La nova versió permet recollir dades de llocs web i aplicacions per entendre millor el recorregut del client, utilitzar dades basades en esdeveniments i fer Integracions directes amb plataformes de xarxes socials per generar accions en un lloc web o aplicació.

PODCAST EN LES ESTRATÈGIES DE MÀRQUETING DIGITAL

El pòdcast s’ha convertit en un dels formats d’informació i entreteniment amb major projecció. Cada vegada són més les empreses  que utilitzen aquest canal per donar-se a conèixer, arribar a noves audiències i generar presència de marca.

Un dels aspectes més destacats del pòdcast és que és molt accessible per a l’usuari i això crea un avantatge competitiu respecte a altres canals.

LA REALITAT AUGMENTADA I LES EXPERIÈNCIES PHYGITAL

Coneixes les experiències phygital? Com el seu nom indica es tracta de la unió entre el món digital i físic i pretén oferir als usuaris una experiència més personalitzada i ajustada a les seves necessitats. Aquesta tendència està directament relacionada amb el Metavers i la realitat augmentada.

Durant aquest any ja hem pogut veure com les principals plataformes digitals apostaven per treballar en solucions que incorporen aquest tipus de tecnologies.

CONTINGUTS GENERATS PELS USUARIS PER ALS USUARIS

Les campanyes de contingut generat per l’usuari (UGC) estan tenint un paper important en les estratègies actuals. Es tracta de contingut original específic de la marca, creat per un influencer o pel públic en general en una gran varietat de formats. 

Els usuaris volen veure contingut més autèntic i les plataformes cada vegada aposten més pel contingut natiu, fins i tot per a utilitzar-lo en anuncis. Així que, si tens l’oportunitat, no dubtis a incloure UGC en la teva estratègia pel 2023.

EL BRÀNDING I ELS VALORS DE MARCA

El comportament dels consumidors ha canviat, ara  es mantenen més temps en fases de coneixement i consideració. Per aquest motiu, és crucial reforçar les estratègies full funnel amb campanyes de coneixement i notorietat de marca.

En aquesta línia, el brànding i els valors de marca són molt importants i es tornen essencials per a impulsar el creixement de l’empresa. Aquesta tendència continuarà creixent, per la qual cosa crear aquest avantatge competitiu enfront dels competidors és clau per a destacar davant dels consumidors.

ANUNCIS  NATIUS

En el 2023 s’aposta per una publicitat nativa, una forma de publicitat en mitjans pagats que s’adapta en forma i funcionalitat a l’entorn en el qual apareix, permetent impactar a l’usuari d’una manera menys intrusiva. 

A més, cada vegada hi ha més usuaris que utilitzen eines per a limitar els anuncis i recórrer als anuncis natius ens permetrà acostar-nos a ells. En definitiva, aquests anuncis són una bona opció, ja que el contingut de màrqueting queda totalment integrat en el canal digital.

MÉS CONFIANÇA EN EL MÀRQUETING D’INFLUENCERS

Són moltes les marques que es recolzen en el màrqueting d’influencers per a promocionar els seus productes, generar impacte de marca i guanyar credibilitat. Són estratègies que busquen aconseguir vincles entre les marques i l’audiència. En altres paraules, és una manera d’obtenir connexions reals i aumentar l’engagement de la marca.

En el 2023 el màrqueting d’influencers continuarà sent una de les apostes més fortes i continuarà creixent de cara als pròxims anys.

NOVES SOLUCIONS A FAVOR DE LA PRIVACITAT DELS USUARIS

En el màrqueting digital obtenir dades dels consumidors és clau per a poder fer-ne un seguiment i poder aprofitar aquesta informació per a les campanyes publicitàries. Però als consumidors els hi preocupa l’ús que pot fer una empresa amb les seves dades personals.

Per aquest motiu, un dels temes més rellevants en el 2023 continuarà sent la privacitat de l’usuari davant de tots aquests sistemes de recopilació d’informació. És per això que cada vegada seran més freqüents les solucions de les CDP, plataformes de dades de clients.

CONTINGUTS GENERATS PER INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL (IA)

Al llarg d’aquests últims temps, hem vist com l’ús de la intel·ligència artificial i l’aprenentatge automàtic estan guanyant terreny i en el 2023 continuaran fent-ho.

L’ús d’aquestes tecnologies facilita l’automatització de la gestió de campanyes de màrqueting, la segmentació de clients i la generació de leads. A més, l’ús de la intel·ligència artificial pot ajudar a la posada en pràctica d’estratègies més personalitzades de màrqueting.

L’AUGE DE LES SUBHASTES INTEL·LIGENTS I AUTOMATITZADES EN PUBLICITAT DIGITAL 

Amb els algoritmes d’aprenentatge automàtic podem millorar el rendiment de les campanyes, aquests prediuen les accions en funció de dades, permetent-nos coincidir amb les necessitats dels usuaris i convertir-les en conversions.

Per aquest motiu, cada vegada són més populars les eines que a través del machine learning analitzen ràpidament milions de senyals i ajusten en temps real les estratègies de publicitat digital.

 

Aquestes son unes de les principals tendències en màrqueting digital pel 2023. Avança’t a elles i comença a introduir-les en la teva estratègia digital per a poder treure el màxim profit a les teves campanyes i, d’aquesta manera, aconseguir millors resultats

Explora els nostres treballs

ENVIA’NS UN MISSATGE

Email

info@smcbarcelona.com

Telèfon

651 33 26 43

Adreça

Carrer Colom 389, 08223
Terrassa